PIRUETTER, GROOVES OCH DUETTER.

ELLER CYPHERS PÅ SKOLGÅRDEN?

Refugeedancemeeting_3

Dans är den självklara passionen för dig som älskar rörelse, att stå på scenen och vill finna och utveckla ditt eget personliga sätt att dansa på. Att ha dans på schemat ger dig en bred grund inom dansteknikerna klassisk balett, street dance samt modern och nutida dans.

Du får förverkliga dina idéer i kreativa samarbeten där du fördjupar dig inom koreografi och dansproduktion. Dessutom kommer du få uppleva dans och konst på ett sätt som du inte visste fanns.

Att välja passionen dans på Fryshusets Gymnasium ger dig en stabil grund att stå på – oavsett vart rytmen bär dina steg.

DANCE PERFORMANCE

– PÅ FILM!

Danspedagogen Ana Strandberg på Fryshusets gymnasium ville att eleverna skulle få prova på hur det är att arbeta med dans på alternativa platser. Men även hur det är att spela in en video och arbeta med dans inför en inspelning. Det resulterade i två fantastiska filmer med elever från gymnasiet, se dem här!

Koreograf: Ana Strandberg

Film och Redigering: Patrik Rio Monka / LC & FLAW

Dansare: Estet Dans åk.3

Koreograf: Ana Strandberg

Film och Redigering: Patrik Rio Monka / LC & FLAW

Dansare: Natur & Sam Dans åk.1 & 2

Danseleven Johanna van Setten ville gestalta det där med dansutbildningen som är svårt att sätta ord på. Mötet med andra i dansen. Filmen är ett resultat av hennes gymnasiearbete.