Grön Entreprenör

 

korgblomma

Grön Entreprenör passar dig som vill gå Naturvetenskapsprogrammet och samtidigt fördjupa dig inom entreprenörskap eller dig som vill gå Ekonomiprogrammet och samtidigt fördjupa dig i naturvetenskap och hållbar utveckling. Du och dina klasskamrater studerar i kreativa processer där teori kombineras med praktiskt arbete i form av trädgårdsodling – utomhus och i växthusmiljö. Ni övar er att utveckla projekt, och lär er grunderna inom företagsekonomi, marknadsföring och kommunikation i sociala medier. På dina passionstimmar har du även möjlighet att undersöka marknaden för att börja sälja det du odlar.

 

År 1 Kurs: Politik & Hållbart samhälle/ Naturvetenskaplig specialisering

Under ditt första år hos oss introduceras du till grunderna i ett modernt miljöarbete. I kombination mellan teori och praktik introduceras du till grunderna i trädgårdsarbete och odling. Samtidigt studerar och diskuterar vi frågor kring miljöarbete och hållbar utveckling utifrån ett samhällsperspektiv. Vi lägger stor fokus vid att tänka kreativt kring vad vi lär oss och att se samband mellan teori och problemlösning.  Du kommer att få prova på att självständigt eller i grupp utforska och genomföra projekt där du provar på att odla växter och grönsaker både i växthus och utomhus.

 År 2 Kurs: Naturvetenskaplig specialisering

Under ditt andra år fortsätter du och dina klasskamrater att arbeta med de projektarbeten som startades upp under årskurs 1.  Fokus är att utveckla projekten och att hitta nya platser att odla på och fördjupa dina kunskaper i växtodling. För att hålla inspirationen och motivationen vid liv samarbetar vi med entreprenörer som kommer och föreläser för klassen samt gör studiebesök på företag som dagligen arbetar med grönt entreprenörskap och hållbar utveckling.

År 3 Kurs: Grön entreprenör – fördjupning

Under det tredje året fokuserar vi på hur du kan utveckla ditt entreprenörskap och påverka samhället vi lever i. Du introduceras till grunderna inom företagsekonomi och har möjlighet att undersöka marknaden för att finna sätt att sälja det du odlar.

Fryshusets Gymnasium har även ett samarbete med Fryshuset INC. Fryshuset INC coachar och stöttar unga entreprenörer och kan hjälpa dig att bolla och utveckla ditt projekt och dina idéer.

 

Inför din ansökan:

Du kan läsa mer om hur passionen Grön Entreprenör kombineras med Naturvetenskapsprogrammet genom att ladda hem programplanen nedan.

Du kan läsa mer om hur Grön Entreprenör kombineras med Ekonomiprogrammet genom att ladda hem programplanen nedan.

Har du frågor?

Skicka ett mail till vår biologilärare Ellen Gunther: ellen.gunther@fryshuset.se