Låtskrivare ES

På låtskrivarpassionen hjälper vi dig hitta vem du är musikaliskt och vilken musik du vill skapa. Här lägger vi tonvikten på musik och ser tekniken/utrustningen som ett redskap och inte ett mål i sig.

Här läser du det Estetiska programmet och får samtidigt en möjlighet att utveckla din låtskrivartalang. Här får du skriva låtar och texter och lära dig grunderna i inspelning. Dina lärare har gedigen erfarenhet av såväl den svenska som den internationella låtskrivarbranschen.

Vi tror att elever som får mycket tid att jobba med sin egen musik lär sig hantverket bättre. Därför har vi sju klocktimmar i veckan schemalagd och lärarledd studiotid. På dessa timmar jobbar vi i olika projekt. Projekten är oftast genrefria och utgår från elevens egen musik.

Utvecklingen i utbildningen sker i 3 steg:

Trygghet
I årskurs 1 jobbar vi med din musikaliska identitet och kreativitet utifrån dina egna förutsättningar, kunskaper och inriktning. Syftet är att du ska hitta en trygghet i ditt musikutövande, och bredda din musikaliska horisont, för att på så vis hitta en egen väg inom låtskrivandet.

Kreativitet
I årskurs 2 jobbar vi vidare med att utveckla och stärka identitet och kreativitet genom att tänja gränser och bryta mot konventioner. Vi skapar mycket musik själva. Vi jobbar även utifrån ett historiskt perspektiv genom att vi skriver låtar i olika stilar. Fokus ligger  mycket på hantverksskicklighet och ”know how”.

Målmedvetenhet
I årskurs 3 möter du din möjliga framtida bransch genom bland annat ämnet Branschkunskap. Vi fokuserar på att färdigställa och distribuera musik.

Passionen Låtskrivare kan du läsa på:

Inför din ansökan:

Antagning görs på betyg och genom färdighetsprov om du blir kallad till. Ladda hem färdighetsprovet genom länken ovan!

Har du frågor?

Skicka ett mail till Magnus Funemyr: magnus.funemyr@fryshuset.se