Musikproduktion ES

Inom  musikproduktion  hjälper vi dig hitta vem du är musikaliskt och vilken musik du vill skapa. Här lägger vi tonvikten på musik och ser tekniken/utrustningen som ett redskap och inte ett mål i sig.

Vi tror att elever som får mycket tid att jobba med sin egen musik lär sig hantverket bättre. Därför har vi sju klocktimmar i veckan schemalagd och lärarledd studiotid. På dessa timmar jobbar vi i olika projekt. Projekten är oftast genrefria och utgår från elevens egna musik.

Utvecklingen i utbildningen sker i 3 steg:

Trygghet: I årskurs 1 jobbar vi med din musikaliska identitet och kreativitet utifrån dina egna förutsättningar, kunskaper och inriktning. Syftet är att du ska hitta en trygghet i ditt musikutövande, och bredda din musikaliska horisont, för att på så vis hitta en egen väg inom musikproduktion.

Kreativitet: I årskurs 2 jobbar vi vidare med att utveckla och stärka identitet och kreativitet genom att tänja gränser och bryta mot konventioner. Vi arrangerar om och skapar mycket musik själva. Vi jobba även utifrån ett historiskt perspektiv genom att skapa stilenliga produktioner. Fokus ligger  mycket på hantverksskicklighet och att bilda kunskap.

Målmedvetenhet: I årskurs 3 möter du din möjliga framtida bransch genom bland annat ämnet Branschkunskap. Vi fokuserar på att färdigställa och distribuera musik. Det här året sätter vi även upp show.

Klicka gärna runt på vår egna sida om du vill veta mer: Musikproduktionen.se

Passionen Musikproduktion kan du läsa på:

Inför din ansökan:

Antagning görs på betyg och genom färdighetsprov om du blir kallad till. Läs mer om färdighetsprovet genom länken ovan! Du kan även ladda hem poängplanen för att läsa mer om hur Musikproduktion kombineras med Estetiska programmet.

Har du frågor?

Skicka ett mail till vår kontaktperson Björn Börjeson: bjorn.borjeson@fryshuset.se