Skate NA

 

Gillar du skate, är intresserad av träningslära och vill gå Naturvetenskapsprogrammet kan du göra det med Träningslära som programfördjupning. Du kommer att arbeta mycket med ditt passionerade intresse som en del i kurserna.

Du lär dig hur din kropp påverkas av träning och fungerar i tränings- och motionssammanhang. Du får insikt i betydelsen av kost och fysisk aktivitet för att utveckla prestationsförmåga och en hälsofrämjande livsstil. Du kommer att arbeta med att möta och att på ett pedagogiskt sätt leda människor, individuellt och i grupp, i olika typer av träning. Du utvecklar dina kunskaper om motionsmiljöers betydelse för motivation till träning och lär dig att förebygga och behandla träningsskador.

Genom att medverka i verksamheter får du inblick i och erfarenhet av olika hälsofrämjande arbetssätt. Vi kommer att diskutera våra egna, andras och samhällets attityder och värderingar samt etiska frågor relaterade till träning.

 

Träningslära med skatefördjupning kan du läsa på:

    

 

Inför din ansökan:

Läs mer om hur passionen Skate kombineras med Naturprogrammet på Fryshusets Gymnasium genom att ladda hem poängplanen ovan.

 

Har du frågor? Skicka ett mail till våra kontaktpersoner:

Biträdande rektor Anna Borgén: anna.borgen@fryshuset.se