Skrivare

DIN NYA SKRIVARSTUGA ÄR
UTRUSTAD MED RESTAURANG.

skrivmain

Tänker du ofta i ord för att saker och ting ska få mening? Då kan ditt nästa kapitel skrivas hos oss. Oavsett du vill nå ut med din historia i novellform, som dikt, reportage eller om du föredrar att höra den framföras från en scen, så kommer du att inspireras och utmanas hos oss.

Vill du testa skrivande i alla möjliga genrer? Kanske pröva dina berättelsers hållbarhet i novellform eller experimentera dig fram till ett eget tonläge i olika sorters dikter?

På skrivarinriktningen arbetar vi med både det skrivna och det talade ordet. Förutom dikt och novell finns även film- och teatermanus, grafisk formgivning och medieproduktion på schemat.

Vi får besök av författare som berättar om sitt skrivarbete, agerar gästlärare eller leder kortare workshops. Vi gör studiebesök på förlag, redaktioner, reklambyråer och bibliotek. Vi samarbetar med olika organisationer och aktörer utanför skolan för att få insikt i hur en text går från idé till publicerad produkt.

Skrivarinriktningen kommer att ge dig tillfälle att utmana dina läs- och skrivgränser och öka din medvetenhet om hantverket bakom skrivandet. Du vässar din teknik genom att läsa en bok eller en text någon i klassen skrivit och sedan analysera den på ett meningsfullt sätt. Kanske kan vi förstå något mer om den tid vi lever i genom det skrivna ordet? Kanske kan du genom ditt läs- och skrivarbete hitta något helt eget och utveckla ditt alldeles egna språk.

Passionen Skrivare kombineras med:

På Estetiska programmet tar vi in 15 elever per läsår. På Natur och Sam, något färre.

På Skrivarlinjen jobbar två lärare deltid. Vid sidan av skolan är de yrkesverksamma inom de fält de undervisar i.

Vår skrivarlya högst upp i huset, har utsikt över nejden och är ljus, rymlig och hemtrevlig.

Inför din ansökan:

Läs mer om passionen Skrivare vid Estetiska programmet samt hur du söker till oss genom att ladda hem poängplanen, kursinformationen samt färdighetsprovet inför ansökan. OBS! Endast sökande till Estetiska programmet , kallas till ansökningsprov, eftersom det bara är där poäng kan ges.

Vill du veta mer om vad vi gör på dagarna?

Besök Facebook-sidan för Fryshusets Skrivare!

Har du frågor?

Skicka ett mail till vår kontaktperson för Skrivare, Fanar.Al-Tai@fryshuset.se

I ÅR FIRAR SKRIVARLINJEN TIO ÅR!

SPANA IN ELEVERNAS VERK:

Vintage booty
En tidning av skrivarna i årskurs 1

Vi har växt
En antologi av skrivarna i årskurs 3.

Nio nyanser av sanning
En novellsamling av skrivarna i årskurs 2