Speldesign SA

Speldesign på samhällsvetenskapsprogrammet
– Digitalt skapande & animation

 

Det här är en utbildning för dig som vill bli spelkreatör, grafiker eller speldesigner!

Utbildningen passar bra för dig som har målet att studera vidare på högskola med hög grafisk design kompetens efter att du har avslutat gymnasiet. Passionen Speldesign på Samhällsvetenskapliga programmet ger kunskap kring digitalt skapande,  kreation och design i gränslandet mellan konst och teknik.

Du lär dig att skapa spelgrafik, att rita och måla med Concept Art i Adobe Photoshop och utvecklar interaktiva spel med program som Adobe Flash.Du lär dig även att skapa 3D-animationer för spel och film.

Tillsammans med dina klasskamrater kommer du att arbeta i projekt där ni i olika samarbeten designar spel. Du kommer under utbildningen att träffa representanter från spelindustrin och högskolor med spelutveckling som inriktning.

I utbildningen ingår även entreprenörskap. Du kan välja att skapa ett företag och börja sälja spelen du kreerar och får lära dig hur du kan marknadsföra dig själv eller ditt företag för att lyckas inom spelbranschen.

 

Om du väljer speldesign inom samhällsvetenskapsprogrammet startar du i årskurs 1 och 2  med kurserna Digitalt skapande 1 och Animation 1 för att sedan i årskurs 3 välja om du vill fördjupa dig i Digitalt skapande 2 eller välja kurs i Programmering 1 (C++) inom ramen för individuellt val.

Inom programfördjupningen läder du även Entreprenörskap där du lär dig att  driva projekt. Du kan exempelvis välja att skapa ett eget företag för att sälja dina spel. Undervisningen bidrar till att utveckla tilltro till dina personliga resurser och lust att omsätta idéer i praktisk verksamhet som passar för att driva ett speldesignföretag.

Intagningen görs på betyg.

Läs mer om hur Samhällsprogrammet kombineras med passionen Speldesign genom att ladda hem poängplanen nedan.

 

Har du frågor?

Skicka ett mail till vår kontaktperson Martin Jonsson:
martin.jonsson@fryshuset.se