Speldesign NA

Om du är intresserad av programmering och av att skapa dina egna datorspel är Naturvetenskapsprogrammet med passionen Programmering utbildningen för dig!

Den här utbildningen passar bra för dig som har målet att  studera vidare på högskola med hög IT-kompetens efter gymnasiet. Under dina 3 år hos oss  utvecklar dina kunskaper om principerna bakom datorspel samt om arbetsmetoderna i program- och spelutveckling för datorer och annan programmerbar elektronik (exempelvis Xbox eller mobiltelefoner).

Du lär dig programmeringsspråket C++ och arbetar i programmeringsmiljörena MS Visual Studio, CodeBlocks, Eclipse eller Xcode.

Under stor del av utbildningen arbetar du tillsammans med dina klasskamrater i projekt där ni praktiskt bygger egna datorspel. Utbildningen ger dig grundläggande färdigheter i de program och tekniker som används i spelbranschen idag. Du kommer även att träffa representanter från spelindustrin och högskolor med spelutveckling som inriktning.

 

Om du väljer speldesign inom naturvetenskapsprogrammet börjar  du i årskurs ett och två med kurserna programmering 1 och programmering 2. I årskurs 3  har du möjlighet att lägga till extra kunskaper inom digitalt skapande inom ramen för individuellt val.

Inom programfördjupningen ligger även Entreprenörskap med mål att du får möjlighet att utveckla kunskaper i metoder för att driva projekt. Du kan exempelvis välja att skapa ett eget företag för att sälja dina spel.

Undervisningen bidrar till att utveckla tilltro till dina personliga resurser och lust att omsätta idéer i praktisk verksamhet som passar för att driva ett speldesignföretag.

Intagningen görs på betyg.

Läs mer om hur Naturvetenskapsprogrammet kombineras med passionen Programmering genom att ladda hem poängplanen nedan.  

 

Har du frågor?

Skicka ett mail till vår kontaktperson Johan Liewendahl: johan.liewendahl@fryshuset.se