Fryshuset Gymnasium

Färdighetsprov Digital Medieproducent

Färdighetsprov och intervju äger rum 26:e maj 2021. 

 

Vi söker dig som vill lära dig mer om att skapa berättelser och berätta med digitala verktyg. Du kommer göra en uppgift hemifrån som du lämnar in i förhand eller tar med dig till intervjun, läs uppgiften nedan.

Intervju

Vi kommer att göra en kort intervju där du får berätta om dig själv och vad tycker är roligt och intressant att göra. intervjun sker digitalt.

Bedömning

Förmåga att uttrycka dig och kreativitet är det vi främst bedömer på hemuppgiften. Uppgiften och intervjun ger maximalt 320 poäng. När vi räknat ihop våra poäng skickas de till Gymnasieantagningen som sedan sammanställer dem med din meritpoäng från grundskolan. Resultatet meddelas till er via www.gyantagningen.se


Färdighetsprov/ uppgift

Du ska tipsa om en av dina favoritappar eller hemsidor. Välj själv hur du vill presentera. I text och bild, i video eller som ett radio/poddinslag. Max 2000 tecken eller 4 minuter i video eller tal.

Tänk på att skriva eller tala med ett språk som tilltalar unga.  Var gärna kreativ och använd de verktyg du kan eller känner dig bekväm med. Ditt tips kan vara roligt, allvarligt eller informativt.

Ditt resultat skickar eller delar du till: fredrik.karlsson@fryshuset.se senast 24:e maj. Intervju 26:e maj. För att få tid för intervju behöver du bekräfta ditt deltagande och lämna in din uppgift.


Du som sök till oss får hem ett brev med kallelse. Följ instruktionerna.

Vanliga frågor om färdighetsproven:

 

Vad händer om jag blir sjuk eller av annan anledning inte kan komma på den dag som jag kallas till?
Om du blir sjuk har du möjlighet att byta till någon av de andra dagarna inom provperioden. Du kontaktar då
oss via följande e-postadress: fredrik.karlsson@fryshuset.se Om du inte kan komma på någon av dessa dagar finns det ett tillfälle till efter omvalsperioden i slutet av terminen.

Hur vet jag vilket datum jag får komma på färdighetsprov?
Efter det att du registrerats som sökande på gymnasieantagningen skickar vi dig en kallelse via brev till den
postadress du angivit hos gymnasieantagningen.