Fryshuset Gymnasium

Digital Medie­producent

Passion Digital Medie­producent

Tror du att berättelser kan påverka och förändra vår omvärld? Vill du lära dig mer om digitala mediers roll i samhället? Vill du lära dig hur man skapar intressant innehåll och hur du publicerar det? Då är passionen Digital Medieproducent något för dig.

Tror du att berättelser kan påverka och förändra vår omvärld? Vill du lära dig mer om digitala mediers roll i samhället? Vill du lära dig hur man skapar intressant innehåll och hur du publicerar det? Då är passionen Digital Medieproducent något för dig.

pil ner

Studera

Lär dig hur du berättar med digitala verktyg. Hur ska exempelvis en film börja för att fånga tittaren?

pil ner

Producera

Här lär du dig att hantera många olika verktyg; så som kameror, Adobe-program, podd- och fotostudios och hur medieproduktioner går till.

pil ner

Publicera

Youtube eller Instagram? WordPress eller Facebook? Var ska du publicera din produktion och hur ska den presenteras för att möta läsare, tittare och lyssnare?

Färdighetsprov

För att välja denna passion kommer du att behöva genomföra ett färdighetsprov. Läs mer om vad du behöver göra i länken nedan.

FÄRDIGHETSPROV DIGITAL MEDIEPRODUCENT

”Om du vill berätta historier och lära dig hur du förpackar dem på ett kreativt sätt. Om du vill kunna inte bara veta”

Namn Fredrik Karlsson

Passion Digital medieproducent

Visste du att?
bara ca 1 procent av alla som tittar på Youtube någon gång har laddat upp grejer själv? Jag vill att du ska bli en del av den procenten, som dessutom laddar upp högkvalitativt, spännande, intressant och välgjorda grejer.

 

Vad får du göra om du läser Digital medieproducent?
Du får lära dig skriva, fota, filma, podda och skapa grafik med verktyg som kameror, poddstudios, digitala plattformar och datorer fyllda med Adobe-program. Som ett klassiskt medieprogram fast med lite, eller snarare mycket av varje. Passionen tar cirka en tredjedel av din tid på gymnasiet.

Hur kommer eleverna att arbeta?
Lite som journalister med digitala verktyg som arbetsredskap. Du får jobba praktiskt och teoretiskt med stora möjligheter att testa dig fram och använda olika digitala kanaler och plattformar för att publicera det du gör. Du får också möta folk som i dag arbetar med liknande saker för att lära dig hur det funkar utanför skolan.

Varför ska du söka?
Om du vill berätta historier och lära dig hur du förpackar dem på ett kreativt sätt. Om du vill kunna och inte bara veta. Estetiska programmet är både högskoleförberedande och lärorikt om du vill jobba med liknande saker i framtiden. Oavsett om du pluggar eller jobbar efter utbildningen får du mycket nytta av det du lär dig här eftersom du blir duktigt på att kommunicera, tänka kritiskt och estetiskt utforma dina produktioner.