Fryshuset Gymnasium

”Om du vill berätta historier och lära dig hur du förpackar dem på ett kreativt sätt. Om du vill kunna inte bara veta”

Vad får du göra om du läser Digital medieproducent?
Du får lära dig skriva, fota, filma, podda och skapa grafik med verktyg som kameror, poddstudios, digitala plattformar och datorer fyllda med Adobe-program. Som ett klassiskt medieprogram fast med lite, eller snarare mycket av varje. Passionen tar cirka en tredjedel av din tid på gymnasiet.

Hur kommer eleverna att arbeta?
Lite som journalister med digitala verktyg som arbetsredskap. Du får jobba praktiskt och teoretiskt med stora möjligheter att testa dig fram och använda olika digitala kanaler och plattformar för att publicera det du gör. Du får också möta folk som i dag arbetar med liknande saker för att lära dig hur det funkar utanför skolan.

Varför ska du söka?
Om du vill berätta historier och lära dig hur du förpackar dem på ett kreativt sätt. Om du vill kunna och inte bara veta. Estetiska programmet är både högskoleförberedande och lärorikt om du vill jobba med liknande saker i framtiden. Oavsett om du pluggar eller jobbar efter utbildningen får du mycket nytta av det du lär dig här eftersom du blir duktigt på att kommunicera, tänka kritiskt och estetiskt utforma dina produktioner.