Fryshuset Gymnasium

”Nå ut med ett budskap, berätta historier och lära dig hur du gestaltar dem på ett kreativt sätt”

Vad får du göra om du läser Estetik och Media?

Vi arbetar med det egna skapandet och konstnärliga processer inom skrivande, foto, film, podd och grafisk kommunikation. Hos oss får du en Mac book pro som arbetsdator och tillgång till alla program som ingår i Adobesviten. Du får testa på lite av varje under din skoltid och får fördjupa dig inom film framförallt i årskurs tre. Du tillbringar cirka en tredjedel av din gymnasietid med din passion.

Hur kommer eleverna att arbeta?

Du får arbeta som fotograf, skribent, formgivare, journalist, kreatör och konstnär. Du får jobba praktiskt och teoretiskt med digitala uttryckssätt.

Vi gör t.ex. en skoltidning i samarbete med en byrå där du får insikt i hur de yrkesverksamma byråerna arbetar. Vi har även kortfilmsprojekt och träffar yrkesverksamma filmfotografer och videokonstnärer.

Varför ska du söka?
Om du vill nå ut med ett budskap, berätta historier och lära dig hur du gestaltar dem på ett kreativt sätt genom olika medium och konstnärliga processer. Estetiska programmet är högskoleförberedande och oavsett om du pluggar eller jobbar efter utbildningen får du mycket nytta av det du lär dig eftersom du blir duktig på att kommunicera, tänka kritiskt och utforma estetiskt.