Fryshuset Gymnasium

Natur/Grön entreprenör

Passion Natur/Grön entreprenör

Tycker du att folk borde äta mer frukt och grönsaker? Är du intresserad av affärer och företagande? Älskar du att sticka fingrarna i jorden och få smuts under naglarna? Då ska du välja passionen Grön entreprenör.

Tycker du att folk borde äta mer frukt och grönsaker? Är du intresserad av affärer och företagande? Älskar du att sticka fingrarna i jorden och få smuts under naglarna? Då ska du välja passionen Grön entreprenör.

Natur + entreprenörskap

Grön entreprenör passar dig som läser natur och vill lära dig mer om hur man driver företag. Tillsammans driver
ni projekt och lär av varandra – både i klassrummet och ute på fältet.

Odla och sälj

Du och dina kompisar kommer att lära er grunderna inom företagsekonomi, marknadsföring och kommunikation i sociala medier. Ni får även möjlighet att undersöka marknaden för att börja sälja det ni odlar i trädgården och växthuset.

Mot en hållbar framtid

Under utbildningen studerar du även frågor kring miljö och hållbarhet. Du träffar framgångsrika företagare som får både sina egna affärer och samhället att växa. Tillsammans hittar ni på nya idéer som gör världen grönare.

Passion Natur/Grön entreprenör är valbar på:

”Vi lär oss hur man kan tjäna pengar på hållbar utveckling.”

Homayon Ansari Vaghef, Naturvetenskapsprogrammet inriktning natur, passion Grön Entreprenör

Namn: Homayon Ansari Vaghef

Utbildning: Naturvetenskaps-programmet inriktning natur, passion Grön Entreprenör.

Om skolan: Om man har självdisciplin så får man mycket tillbaka.

Mål: En av mina stora drömmar är att bidra med något till världen.

Vad har du för mål med skolan?
Att bygga en språngbräda till framtiden. Jag vill nå mitt mål: att jobba inom vården. En av mina stora drömmar är att bidra med något till världen. Jag vill inte bara tjäna pengar och köpa saker. Jag vill att man ska komma ihåg mig för att jag gav någonting tillbaka.

Hur är det att gå på Fryshusets Gymnasium?
Det är ganska kul. Vi lär oss hur man kan tjäna pengar på hållbar utveckling. Vi har jättebra lärare som ser vad vi är bra på och vad vi har för egenskaper och sedan fångar upp allt det i undervisningen. De ger viktig feedback och lär mig hur jag kan förbättras.

Hur trodde du det skulle vara att gå här?
Jag trodde att det skulle vara väldigt tufft, vilket det också var i jämförelse med 9:an. Men om man har självdisciplin så får man mycket tillbaka.