Skrivare

Passion Skrivare

Spelar orden vi använder någon roll och kan de påverka hur andra människor tänker? Om du tror på ordets makt och gärna använder ord för att uttrycka vad du känner och tycker, så kan skrivare vara rätt passion för dig.

Berätta med ord

Inom passionen skrivare arbetar du med kreativt skrivande, till exempel dikter, noveller, krönikor och manus. Du arbetar med hur dina texter med hjälp av digitala verktyg på ett kreativt och träffsäkert sätt når mottagaren. Allt under ledning av erfarna och yrkesverksamma lärare.

Träffa skrivproffsen

Du får öva på att själv och tillsammans med andra driva kreativa projekt från idé till färdig produkt. Resultatet kan bli en tryckt diktsamling, en affisch eller en kollektivroman. På vägen får du träffa författare
som håller i workshops, göra studiebesök och inspireras av olika estetiska uttryck.

Utveckla ditt språk

Du lär dig hantverket successivt och vässar ditt skrivande och formgivande genom roliga och utvecklande övningar. Du läser och analyserar även andras texter för att lära och inspireras. När du lämnar skolan kan du konsten att skriva en text och ge den en grafisk form som fångar läsaren och väcker viljan att ta del av din berättelse.

”Förut ville jag inte visa mina texter men nu vågar jag dela med mig. Jag vill att folk ska läsa vad jag skriver.”

Amanda Bravo, Estetiska programmet inriktning Estetik och media, passion Skrivare

Namn :Amanda Bravo

Utbildning: Estetiska programmet inriktning Estetik och media, passion Skrivare.

Mål: Få de bästa betygen men också att växa som person.

Vad har du för mål med skolan?
Jag hoppas på att få de bästa betygen men också på att växa som person. Och förstås att utvecklas i mitt skrivande. Jag vill bli socionom, jag vill åka runt och föreläsa och jag vill skriva en bok.

Vad har du för mål med ditt skrivande?
Skrivandet är mitt uttrycksätt och det betyder så mycket för mig. Vad jag än gör i framtiden vill jag att det ska vara en del av mitt liv oavsett om jag jobbar som journalist, författare eller något helt annat. Förut ville jag inte visa mina texter men nu vågar jag dela med mig. Jag vill att folk ska läsa vad jag skriver.

Hur är det att gå på Fryshusets Gymnasium?
Det finns en särskild stämning här som är unik och man får utrymme att vara sig själv. Här går så många typer av människor och alla känns väldigt välkomna. Vi har engagerade lärare som bryr sig om oss och jag som är väldigt högpresterande känner att jag får det jag behöver för att prestera bra. Jag känner mig sedd för första gången i skolvärlden. Vem som helst kan utvecklas här.

Färdighetsprov

För att välja denna passion kommer du att behöva genomföra ett färdighetsprov. Läs mer om vad du behöver göra i länken nedan. OBS! Färdighetsprov gör endast du som söker passionen på Estetiska programmet.

FÄRDIGHETSPROV SKRIVARE/ESTETIK & MEDIA