Fryshuset Gymnasium

Individuelltalternativ

gul pil gul pil gul pil gul pil gul pil gul pil gul pil gul pil gul pil gul pil gul pil gul pil gul pil gul pil gul pil gul pil

Anpassad utbildning efter behov. På Fryshuset Gymnasium kan du läsa de kurser du behöver för att komma vidare och söka andra gymnasieprogram eller ett arbete. Precis som på våra andra alternativ har du möjlighet att kombinera dina skolämnen med ett passionerat intresse.

Det här är alternativet för dig som behöver ta igen kurser du missat under grundskolan och få behörighet till gymnasiet, folkhögskola eller för att gå vidare och börja arbeta. Du får stöd och vägledning för att utvecklas inom ett område som intresserar dig. Du kan välja mellan passionerna bild, mat eller musik. Efter 1–3 år har du den kunskap och det självförtroende som krävs för att läsa vidare på ett nationellt gymnasieprogram eller hitta ett jobb som du trivs med. Hos oss kan du förutom engelska, svenska eller matematik läsa So-ämnen, No-ämnen, bild, musik eller idrott. Du kan koncentrera dig på dina ämnen eller kombinera dina studier med en passion.


1

Passion: Musik

Spela olika instrument, sjung och skriv låtar. Du får också lära dig musikhistoria och hur du skapar musik i den digitala världen. Perfekt om du vill satsa på en musikkarriär!

2

Passion: Bild

För dig som vill prova på och fördjupa det du kan om digitalt skapande, foto, film, klassiskt måleri och skulptur. En bra för beredelse för att kunna läsa ett estetiskt program.

3

Passion: Mat

Upptäck smaker och kulturer från hela världen. Du får kunskaper för livet även om du inte är en mästerkock från start. Med intresse kommer du långt, resten löser passionen.