Fryshuset Gymnasium

Bild & Form

Passion Bild & Form

Gillar du att teckna? Vill du lära dig teknikerna bakom fotografering, måleri eller skulptur? Är du framtidens stora stjärna inom street art? Då är det en smart idé att välja passionen bild & form.

Gillar du att teckna? Vill du lära dig teknikerna bakom fotografering, måleri eller skulptur? Är du framtidens stora stjärna inom street art? Då är det en smart idé att välja passionen bild & form.

pil ner

Studera

På bild & form studerar du en stor bredd av material och tekniker och arbetar både med traditionella och digitala verktyg. Du lär dig grunderna för att uttrycka dig med en penna, en pensel eller en kamera i handen.

pil ner

Skapa

Du utmanas att använda din kreativa förmåga i inspirerande övningar. Ditt konstnärskap utvecklas steg för steg. Du får nya idéer och du blir allt vassare på att uttrycka dem.

pil ner

Ställ ut

Vi ger dig chansen att ställa ut dina alster inför en publik, så att fler får möjlighet att uppleva dina framsteg. Vi samarbetar ofta med externa aktörer vilket leder till att du får ställa ut din konst utanför skolan.

Färdighetsprov

För att välja denna passion kommer du att behöva genomföra ett färdighetsprov (gäller endast för Estetiska programmet). Läs mer om vad du behöver göra i länken nedan. OBS! Färdighetsprov gör endast du som söker passionen på Estetiska programmet.

FÄRDIGHETSPROV BILD & FORM

”Det här är den bästa skolan som jag har gått i.”

Tova går Estetiska programmet inriktning Bild & Form

Namn: Tova

Utbildning: Estetiska programmet inriktning Bild & Form

Om skolan: Om du är passionerad över någonting så borde du gå här

Vad har du för mål med skolan?
Ända sedan jag var 8 har jag vetat att jag ska börja på bild och form. Jag tänkte jobba vidare och bli Fantomtecknare för att få in tjejer i polisyrket och visa att vi också kan. Det har varit en dröm sedan jag var jätteliten.

Hur är det att gå på Fryshusets Gymnasium?
Det är svårt att beskriva Frysen, men när jag kom hit så kändes det rätt: eleverna, lärarna ja allt. Det är den bästa skolan som jag har gått i. Man lär sig olika tekniker, lera, film och vanlig teckning. Om du är passionerad över någonting så borde du gå här.