Elevhälsan Fryshuset Gymnasium

Elevhälsoteamet består av skolsköterskor, skolkuratorer, specialpedagoger, studie-och yrkesvägledare, skolspykolog, skolläkare, programrektorer samt rektor vilka utgör ett stöd för arbetslagen i elevhälsoarbetet.

Elevhälsans insatser ska vara främjande och förebyggande och stödja elevens utveckling mot utbildningens mål. Varje profession inom elevhälsoteamet arbetar utifrån sin specifika kompetens och samverkar gemensamt med övrig personal på skolan.

Elevhälsan sätter stort fokus på att arbeta relationsbyggande med elever och personal.

Skolkuratorer

Kuratorerna på Fryshusets gymnasium kan erbjuda dig råd och stöd i personliga och sociala angelägenheter. Det kan gälla frågor kring dina studier, ditt mående, din familj, relationer osv. Kuratorns uppdrag är att hjälpa till så att varje elev får en så bra studietid som möjligt. Vi sitter i biblioteket och du är alltid välkommen in om dörren är öppen. Tid bokar du via sms eller mail, eller genom din mentor.

Karin Lannerstam

Estetiska programmet speldesign AST, Introduktionsprogrammen, Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet speldesign AST

karin.lannerstam@fryshuset.se

Olle Hård

Ekonomiprogrammet, Estetiska programmet samt Estetiska programmet AST (ej speldesign), Handels-och administrationsprogrammet, Gymnasiesärskolan, Samhällsvetenskapsprogrammet

olle.hard@fryshuset.se

Skolsköterskor

Skolhälsovården arbetar främst förebyggande. För att komma i kontakt med skolsköterskemottagningen kan du boka tid i förväg eller komma på den öppna mottagningstiden. Vi sitter i biblioteket. Alla elever erbjuds under sin gymnasietid att genomgå en hälsoundersökning med syfte att skapa en hälsoprofil. Via skolsköterskan kan du också få kontakt med skolläkaren.

Helena Eriksson Holm

Estetiska programmet, Gymnasie­särskolan, Naturvetenskaps­programmet, Samhällsvetenskaps­programmet.

Anna Ottenvang

Anna är skolsköterska på Handels­programmet, Ekonomi­programmet, Introduktions­programmet och AST. Anna har sitt rum i biblioteket. anna.ottenvang@fryshuset.se Telefon: 073-9502354

Specialpedagoger

Specialpedagogerna på Fryshusets gymnasium arbetar förebyggande och främjande på organisations-, grupp- och individnivå. Vi arbetar för att ge stöd i lärarnas arbete med att undanröja hinder för elever med stödbehov med fokus på stöd på gruppnivå. Specialpedagogerna sitter i biblioteket.

Loredana Remmer

Estetiska programmet samt Estetiska programmet AST (ej speldesign), Gymnasiesärskolan.

loredana.remmer@fryshuset.se

Magdalena Gidlund

Ekonomi­programmet, Handels- och administrationsprogrammet, Naturvetenskaps­programmet och Samhällsvetenskaps­programmet

magdalena.gidlund@fryshuset.se

Mikaela Glavinic Deresjö

Estetiska programmet speldesign AST, Introduktions­programmen, Naturvetenskaps­programmet speldesign AST

mikaela.glavinicderesjo@fryshuset.se

Studie- och yrkesvägledare

Vi finns här för dig och vägleder dig till rätt val. Vi jobbar med att stärka dig som elev, stöttar dig i ditt skolarbete och vägleder mot framtida sysselsättningar. Både inför och efter gymnasiet. Vi hjälper dig gärna med motivationssamtal, självkännedom, information om utbildning och arbetsmarknad m.m. Vi sitter i biblioteket och du är alltid välkommen in om dörren är öppen. Det går också bra att boka tid via mail eller sms.

Emma Rudolfsson

Ekonomi­programmet, Estetiska programmet samt Estetiska programmet AST(ej speldesign), Handels-och administrations­programmet samt Program­inriktat val mot handel, Naturvetenskaps­programmet, Samhällsvetenskaps­programmet

emma.rudolfsson@fryshuset.se

Gunilla Wikholm Larsson