Fryshuset Gymnasium

Speldesign

Passion Speldesign

Vill du lära dig att utveckla dataspel? Oavsett om du vill designa dem eller programmera dem från grunden, så kommer du att utvecklas inom passionen speldesign – ett område i gränslandet mellan konstnärligt skapande och teknik.

Vill du lära dig att utveckla dataspel? Oavsett om du vill designa dem eller programmera dem från grunden, så kommer du att utvecklas inom passionen speldesign – ett område i gränslandet mellan konstnärligt skapande och teknik.

pil ner

Lär dig programmen

Du lär dig grundläggande färdigheter i de senaste programvarorna. Du skapar spelgrafik med 3D-modellering och 3D-animationer samt ritar och utvecklar kreativa och interaktiva spel.

pil ner

Bygg dina egna spel

En stor del av arbetet kommer att ägnas åt att praktiskt bygga egna spel i spelmotorn Unity. Där kan du skapa spel för användning på bland annat mobiltelefoner, PC, X-box och PS4

pil ner

Inspireras av proffsen

Till ditt stöd har du duktiga och inspirerande lärare. Du har även chans att träffa representanter från spelindustrin. Utbildningen ger dig grundläggande färdigheter inom de program och tekniker som används i spelbranschen idag.

”Det är boost för självförtroendet att veta att jag har lyckats lösa det på mitt eget sätt.”

Viktor går Naturvetenskapsprogrammet, passion Speldesign

Namn: Viktor

Mål: Jobba med Robotteknik

Vad har du lärt dig på lektionerna i Speldesign?
Det är så mycket som krävs för att ett spel ska funka och att man ska kunna möta en deadline. Det är också något man lär sej under tiden man går här.

När fastnade du för Speldesign?
Programmering är för de som har väldigt stort tålamod och som är strukturerade i stort. Jag fastnade väl inte förrän jag började här och fick uppgifter och fick program att funka som de skulle. Det är en boost för självförtroendet att veta att jag har lyckats lösa det på mitt eget sätt. Det är coolt.

Vad vill du jobba med efter skolan?
Jag vill jobba med datorer eller robotteknik.


”Jag vill använda mitt driv och min kunskap till att utveckla och utmana eleverna.”

Cornelia Sjölin Lärare i speldesign på Samhällsvetenskapliga programmet

Hur hjälper du dina elever att utvecklas?
Jag känner in var deras intresse ligger och anpassar undervisningen efter det. Jag visar att det är de som individer jag lyssnar på och vill utmana. Det viktigaste är att eleverna får en tro på sig själva. De som kan extra mycket får visa det inför klassen och lära sina kompisar. Genom att hela tiden flytta fram ribban hjälper jag dem att utvecklas.

Vad vill du uppnå som lärare?
Jag vill använda mitt driv och min kunskap till att utveckla eleverna. Om de är bättre än jag när de går ut skolan, då har jag lyckats!

Vad förväntar du dig av dina elever?
Att de vågar utmana sig själva. De är här för att lära sig och visa att de kan.