Färdighetsprov Estetiska programmet inriktning Singer/songwriter

Vi söker dig som har stor lust till att skapa och framföra din egen musik, vilken genre det än må vara. Som singer/songwriter bör du ha en stark drivkraft, stor idérikedom och en vilja att uttrycka dig.

Du kommer att bli kallad till ett färdighetsprov. Kallelsen skickas både via post och via mejl till den adress du angett till gymnasieantagningen. Viktigt är att du bekräftar ditt deltagande.

Färdighetsprov äger rum 6-12 mars.

Färdighetsprovet kommer att bestå av:

Du ska framföra en av de obligatoriska låtarna All again eller Can I be him och vi kompar dig på piano. Ta gärna hjälp av din musiklärare när du förbereder dig. Dessutom ska du framföra en låt du har skrivit själv och där ser vi helst att du kompar dig själv eller har med dig en bakgrund. Du får även göra ett gehörsprov där du får härma melodier med rösten och klappa rytmer. Det gör vi för att bedöma din förmåga att uppfatta och återge musik. 

Vi kommer att göra en kort intervju där du får berätta om din musikbakgrund, vilken typ av musik du helst sysslar med och varför du söker Singer/songwriter på Fryshuset Gymnasium.

Musikalitet, idérikedom och originalitet är det vi främst bedömer på färdighetsprovet. Färdighetsprovet ger maximalt 320 poäng. När vi räknat ihop våra poäng skickas de till Gymnasieantagningen som sedan sammanställer dem med din meritpoäng från grundskolan. Resultatet meddelas till er via https://gymnasieantagningen.storsthlm.se/

Låtar

Sjung en av dessa två obligatoriska låtar: All Again av Ella Henderson och Can I Be Him av James Arthur.

Youtube-länkar till låtarna:

All Again – Ella Henderson

Can I Be Him – James Arthur

Välkommen med din ansökan!

Kontakt

Har du frågor om färdighetsprovet? Hör av dig till någon av våra konstnärliga ledare 

Marcus Högquist

Marcus.Hogquist@fryshuset.se

OBS!

Kom ihåg att stanna hemma om du känner dig krasslig eller är sjuk! Vi kommer att erbjuda dig ett nytt datum.