Försäljning och ekonomi

Försäljnings- och serviceprogrammet

För dig som är intresserad av försäljning

Programmet vänder sig till dig till dig sig som vill arbeta med försäljning och service. Din utbildning bygger på en kombination av teoretiska ämnen och praktik som du varvar med en personlig passion.

1

Säljande utbildning

Programmet ger dig de kunskaper du behöver för att arbeta som säljare, inköpare eller butiksledare. Du lär dig grunderna i försäljning, service, marknadsföring och ekonomi – saker som är användbara och mycket eftertraktade på arbetsmarknaden, vad du än vill syssla med i framtiden.

2

Lärande praktik

Vi har ett nära samarbete med flera välkända butikskedjor i Stockholm och vi lägger stor vikt vid din praktik. Efter tre år har du sammanlagt 16 veckors praktikerfarenhet. Från och med hösten 2021 finns möjligheten att få genomföra sin APL (praktik) i Dublin.

3

Plugga vidare

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen, och det är en stor efterfrågan på kunniga i branschen, eller plugga vidare på Yrkeshögskolor inom exempelvis e-handel, inköp, kundservice, försäljning och affärsutveckling. Under utbildningen kan du även läsa in grundläggande högskolebehörighet.

Ämnesfördelning

Erasmus+
Learning mobility of individuals

Sedan hösten 2021 har vi ett samarbete med Erasmus. I årskurs tre har elever från Försäljnings- och serviceprogrammet möjlighet att ansöka till vårt Erasmusprogram i Dublin för att genomföra sin 4 veckors praktik. 
Eleverna har under hela sin praktik en och samma praktikplats och bor med en värdfamilj som de blir tilldelade. Inför resan får eleverna lägga in önskemål om område inom försäljning och service. Vi har samarbete inom allt från butiker inom sport, mode, skönhet till event, mäklare och fastighet.
Ett utmärkt tillfälle att få arbeta internationellt och öva upp sin engelska och sociala färdigheter.

”Jag har en utbildning i min hand”

Hos oss får du möjlighet till längre praktik.

”Handel och skate är mina passioner”

Mario visar dig runt på Fryshuset

”Jag är engagerad och har passion för eleverna, mina kollegor och mina ämnen.”

Vad har du för mål med ditt arbete?
Att eleverna ska få kunskap om vårt samhälle och hur världen fungerar i smått och stort. Det är ett väldigt inspirerande och på ett positivt sätt utmanande arbete att vara lärare. Det viktigaste jag kan ge dem är mina kunskaper.

Hur arbetar du för att eleverna ska nå sina mål?
Jag utmanar mina elever och vill nyansera deras uppfattningar om saker och ting. Jag är engagerad och har passion för eleverna, mina kollegor och mina ämnen. Har man det faller många saker på plats.

Vad förväntar du dig av dina elever?
Engagemang och ambition.

Namn: Robert Karlbom

Lärare i: Samhällskunskap, religion och juridik på Handel och administrations-programmet och Ekonomiprogrammet

Motto:  Det viktigaste jag kan ge är mina kunskaper

Kontakt

Rektor Per Nyström
per.nystrom@fryshuset.se