Fryshuset Gymnasium

Specialpedagogisk profil ASTIndividuellt alternativ

gul pil gul pil gul pil gul pil gul pil gul pil gul pil gul pil gul pil gul pil gul pil gul pil gul pil gul pil gul pil gul pil

Om du har en utredning inom autismspektrat (AST) är våra olika specialpedagogiska alternativ en bra väg. Här får tillgång till pedagogiska hjälpmedel och egen hemvist.

Gemenskapen är viktig och du får möjlighet att utveckla trygga relationer med elever och personal. En liten grupp är din bas i utbildningen. För dig som behöver ta igen kurser du missat i grundskolan så erbjuder vi även Individuellt alternativ som ger dig behörighet i till yrkesprogram. Här får du ett individuellt anpassat schema så att du har möjlighet att läsa i din egna takt samt fokusera på ämnen du hamnat efter i.

 

Här har du tillgång till:
⋅ Ett hemklassrum med eget skrivbord och egen dator
⋅ Ett fast veckoschema
⋅ Möjlighet att hämta matlåda och äta i våra lokaler med tillgång till pentry, kylskåp och micro
⋅ Mentor som har tät kontakt med dig och elevhälsan


1

Passion Bild

För dig som vill prova på och fördjupa det du kan om digitalt skapande, foto, film, klassiskt måleri och skulptur. En bra förberedelse för att kunna läsa ett estetiskt program.

2

Passion Naturvetenskap

Vill du bli behörig för studier på högskoleförberedande program? Här kommer det finnas möjlighet att välja de tre naturvetenskapliga kurser som krävs för studier på t.ex. Naturvetenskapsprogrammet.

3

Passion Speldesign

Du lär dig grundläggande färdigheter i de senaste programvarorna. Du skapar spelgrafik med 3D-modellering och 3D-animationer.

4

Passion Studiemotivation

Behöver du extra stöd för komma igång med dina studier. Vi börjar med att planera dina studier utifrån din situation med fokus på att börja skolträna.