Fryshuset Gymnasium

Individuellt alternativmed Specialpedagogiskprofil AST

gul pil gul pil gul pil gul pil gul pil gul pil gul pil gul pil gul pil gul pil gul pil gul pil gul pil gul pil gul pil gul pil

Om du har en utredning inom autismspektrat (AST) är våra olika specialpedagogiska alternativ en bra väg. Här får tillgång till pedagogiska hjälpmedel och egen hemvist.

Gemenskapen är viktig och du får möjlighet att utveckla trygga relationer med elever och personal. En liten grupp är din bas i utbildningen. För dig som behöver ta igen kurser du missat i grundskolan så erbjuder vi även Individuellt alternativ som ger dig behörighet i till yrkesprogram. Här får du ett individuellt anpassat schema så att du har möjlighet att läsa i din egna takt samt fokusera på ämnen du hamnat efter i.

Här har du tillgång till:
⋅ Ett hemklassrum med eget skrivbord och egen dator
⋅ Ett fast veckoschema
⋅ Möjlighet att hämta matlåda och äta i våra lokaler med tillgång till pentry, kylskåp och micro
⋅ Mentor som har tät kontakt med dig och elevhälsan


1

Passion Bild

För dig som vill prova på och fördjupa det du kan om digitalt skapande, foto, film, klassiskt måleri och skulptur. En bra förberedelse för att kunna läsa ett estetiskt program.

2

Passion Speldesign

Du lär dig grundläggande färdigheter i de senaste programvarorna. Du skapar spelgrafik med 3D-modellering och 3D-animationer.