Specialpedagogiska profiler

Individuellt alternativ AST

På Individuellt alternativ – AST har du möjlighet att läsa en skräddarsydd utbildning för dig inom autismspektrat (AST). Du får tillgång till pedagogiska hjälpmedel och en egen arbetsplats. Gemenskapen är viktig och du får möjlighet att utveckla trygga relationer med elever och personal. En liten grupp är din bas i utbildningen. 

1

Tydligt mål

För dig som behöver ta igen kurser du missat i grundskolan så erbjuder vi Individuellt Alternativ AST. Målet med din utbildning på introduktionsprogrammet kan vara att uppnå behörighet till ett nationellt program på gymnasiet eller vidare studier på folkhögskola. 

2

Anpassat schema

Vi som skola vill möta dig där du befinner dig och ge dig förutsättningar att nå ditt mål. Här får du ett individuellt anpassat schema så att du har möjlighet att läsa i din egna takt samt fokusera på ämnen du hamnat efter i.

3

Uppföljning

Introduktionsprogrammets längd är mellan 1–3 år, är individanpassat samt justeras kontinuerligt efter ditt mål med utbildningen. 

Här har du tillgång till: 

• Ett hemklassrum med eget skrivbord och egen dator 

• Ett fast veckoschema 

• Möjlighet att hämta matlåda och äta i våra lokaler med tillgång till pentry, kylskåp och micro 

• Mentor som har tät kontakt med dig och elevhälsan 

Valbara passioner

Passion Bild

För dig som vill prova på och fördjupa det du kan om digitalt skapande, foto, film, klassiskt måleri och skulptur. En bra förberedelse för att kunna läsa ett estetiskt program. 

Passion Speldesign

Du lär dig grundläggande färdigheter i de senaste programvarorna. Du skapar spelgrafik med 3D-modellering och 3D-animationer. 

Ämnesfördelning

Kontakt

Maria Söderquist
maria.soderquist@fryshuset.se

Sofia Rosendahl
sofia.rosendahl@fryshuset.se