Estetiska programmet

Singer/Songwriter

Skriv och framför din musik

Som singer/songwriter skriver du låtar som du framför, både på scen och i studio. Du utvecklar ditt skrivande, din sångröst och ditt personliga uttryck. Detta jobbar du med både individuellt och i grupp.

Kreativitet

Ditt skapande står i fokus. Utveckla ditt eget uttryck genom metoder för låtskriveri, ökad sång- och instrumentkunskap samt förmåga att producera musik. 

Musikalisk bredd

Sång, ackordinstrument och grundläggande teori för musikskapandet? Lugn, allt detta ryms i din utbildning. Här finns plats för olika genrer och vi lägger stor vikt vid musikaliska hörnstenar som melodi, form och dynamik. Tillsammans utforskar vi både studion och scenen. 

Yrkeskunnande

Vi erbjuder en bred utbildning för att du ska kunna skapa din egen musik. Hos oss har du stor möjlighet att utveckla dig till en professionell singer/ songwriter. Dessutom kommer du få undervisning i de digitala verktyg som hjälper dig att skapa, arrangera och spela in musik. 

Ämnesfördelning

Färdighetsprov

För att välja denna passion kommer du att behöva genomföra ett färdighetsprov. Läs mer om vad du behöver göra i länken nedan.

Färdighetsprov singer/songwriter

Praktiknära forskningsprojekt tillsammans
med Kungliga Musikhögskolan.

Projektet fokuserar på samspelsfaktorer i ensembleundervisning och inkluderar tidigare forskning, vetenskaplig teori och metod samt datainsamling. Projektet ska bidra till framtida praktikutveckling och genomförs av musiklärare vid Fryshuset gymnasium och forskare i samverkan.

Estetiska programmet på Frysen

Fryshuset Estetiska finns för dig som vill utveckla din konstnärliga talang på ett högskoleförberedande program. Hos oss utövar du din passion i en kreativ och studieorienterad miljö i ändamålsenliga lokaler som scener, ateljéer och musik- podd- och dansstudios. Du möter våra erfarna och skickliga lärare som rustar dig för framtiden.

1

Utveckla din talang

Du träffar engagerade lärare och elever med olika bakgrund som inspirerar dig att hela tiden bli bättre. När du jobbar med människor med andra erfarenheter än du själv så blir du bra på att tänka annorlunda och komma på nya idéer. Det har du stor nytta och glädje av genom hela livet och karriären.

2

Upptäck sambanden

Kultur är en del av samhället, och även du som tänker dig ett liv i strålkastaljuset på en scen behöver lära dig hur saker och ting fungerar. Därför studerar du allt från samhällskunskap till matematik och de ämnen du själv väljer. Genom att integrera ämnen i olika projekt förstår du sambanden och hur allt hänger ihop.

3

Skapa kontakterna

Fryshuset är en plant-skola för framtidens profiler och makthavare inom kultur och media. Skolan är med sina många elever med olika bakgrund också en spegling av det mångkulturella Sverige. En bättre plats att knyta kontakter för framtiden hittar du förmodligen inte någon annanstans.

”Vi är passionerade för din musik”

Magnus Funemyr, lärare på Musikproduktion och Singer/songwriter

Kontakt

Marcus Högquist

marcus.hogquist@fryshuset.se