gul pilgul pilgul pilgul pilgul pilgul pilgul pilgul pilgul pilgul pilgul pilgul pilgul pilgul pilgul pilgul pil

Passion för kunskap.

Vi är skolan för dig som vill utvecklas efter dina egna behov och förutsättningar och skapa ett liv som du trivs med. Vi är skolan för dig som siktar högt. Du som drömmer om att bli musiker, hjärnforskare, idrottsstjärna, spelutvecklare, kanske lärare eller statsminister. Resan mot dina drömmars mål börjar här.

Hos oss får du kraft och energi att lära dig hur samhället fungerar, hur andra människor tänker och vad du kan göra för att påverka ditt liv eller kanske rentav förändra världen

På Fryshuset Gymnasium kan du kombinera dina programstudier med någonting du är särskilt intresserad av, en passion. Det kan vara basket, musik, dans, teater, bild, skrivande eller entreprenörskap.

Frågor och svar

Om man redan går på gymnasiet åk 1 i en annan kommun? Kan man byta till er skola under hösten?

Det beror på om vi har lediga platser på det program du önskar gå, och hur pass långt in på höstterminen det är. Enklast är att göra en intresseanmälan och skicka in. Du hittar länk till intresseanmälan på vår startsida!

Hej, kommer ni att ha något öppet hus eller vara elev för en dag?

Vi har för avsikt att ha öppet hus vid följande datum kommande läsår. I

3e dec – 17:30 -19:30,

23e jan – 10:00-14:00,

28e april – 17:30-19:20

dagsläget (med tanke på Corona) vet vi inte om det blir på plats här i Hammarby Sjöstad eller om det blir någon digital lösning. Om du är intresserad av att besöka en utbildning eller veta mer är det bäst att maila den kontakt du hittar under varje utbildning så hjälper dom dig.

Om man väljer ett program,kan man fortfarande gå på en passion eller ska man då ta individuellt val?

En passion ligger antingen som programfördjupning och/eller förvalt individuellt val inom programmet. Det ser lite olika ut beroende på program. Du kan se hur kurserna är fördelade inom varje program på respektive programsida.

Hej, serverar ni endast vegetarisk mat till eleverna?

Nej det gör vi inte, men vi har som utgångspunkt att laga Vego-kost måndag till onsdag, för att på torsdagar servera fisk och på fredagar servera svenskt kött, dock finns det vego-alternativ för den som önskar även dessa dagar.

Vi strävar efter att laga hållbar mat som är bra för människan och planeten.

/Martin från skolköket

Hejsan jag bor i skåne och intresserad att gå gymnasiet hos er, kan man bo internat då?

Nej, vi har inget internat utan man behöver ordna med boende på egen hand.

Min son ska börja hos er och jag undrar om de får SL kort?

Vi följer Stockholm stads riktlinjer kring SL-kort.

Du kan läsa mer här för vad som gäller elever på Gymnasieskolor.

Får man en MacBook som lånedator om man är elev i fryshusets gymnasium?

Vilken dator du får låna beror på vilken utbildning du går. Vi använder Chromebooks och Mac-datorer. När du slutar gymnasiet kan du få möjlighet att köpa din dator.

Har ni ett kalendarium för skolstart och lovdagar för gymnasiet?

Under kalendariet finns läsårstider 2020/2021.

Använder ni er av google classroom eller teams?

Vi använder oss av Google Classroom och många andra av Googles appar, b.l.a: Drive, Dokument, Gmail och Kalender.

Behöver man läsa något språk när man går i gymnasiet?Isåfall är det i alla linjer?

Det är inte alla gymnasieprogram som kräver att du måste läsa språk. De program där det är obligatoriskt att läsa minst en språkkurs är samhällsvetenskapsprogrammet, naturvetenskapsprogrammet, ekonomiprogrammet och humanistiska programmet (humanistiska programmet finns inte på Fryshuset gymnasium).

Får man låna dator på skoltid och kan man ta den hem?

Ja man får en elevdator hos oss som man behåller hela studietiden, och kan ta hem vid behov.

Om man är intresserad av IMA, finns det chans att veta mer om detta via Öppet Hus?

Ja, du kan lyssna till information om IMA och ställa frågor i chatten. Du hittar hur du kan logga in till deras information på vårt digitala Öppet hus ovan. Kolla då under ”Introduktionsprogrammen”.

Hej. Jag skulle gärna få kontakt med eran syv.

Du hittar kontaktuppgifter till våra SYV Kallie och Emma via menyn Elevhälsan

Har ni en elevhälsa hos er?

Ja, vi har en elevhälsa som är knutna till varje program och som arbetar alla dagar i veckan. Alla elever har möjlighet att träffa kurator, specialpedagog, studie- och yrkesvägledare och skolsköterska. Totalt har vi två kuratorer, tre specialpedagoger, två studie- och yrkesvägledare och två skolsköterskor.

Vad menas med att läsa en ”passion”?

Hos oss kan du kombinera ett gymnasieprogram med en s.k. passion. Syftet med det är att du ska få möjlighet att både få med dig de kunskaper du behöver för att ta dig vidare efter gymnasiet, samtidigt som du också får göra något du tycker är roligt, något du har som passion, på skoltid. Du får även betyg i din passion! Vilka passioner som finns, och på vilka program, kan du läsa om på hemsidan.

Är ni en stor eller liten skola?

Vi räknas nog som en stor skola. Vi har ca 1000 elever som går hos oss på gymnasiet.

Får man skolmat hos er?

Ja, det får man. Vi har en egen skolmatsal där vi tillagar all mat.

Ställ din egen fråga här

An account for you will be created and a confirmation link will be sent to you with the password.