Fryshuset Gymnasium

Dans

Passion Dans

Väljer du dans som passion lär du dig teknikerna klassisk balett, streetdans samt modern och nutida dans. Undervisning i improvisation och komposition ger dig möjlighet att utveckla ditt kreativa kunnande och bli skicklig på att skapa danskoreografi.

Väljer du dans som passion lär du dig teknikerna klassisk balett, streetdans samt modern och nutida dans. Undervisning i improvisation och komposition ger dig möjlighet att utveckla ditt kreativa kunnande och bli skicklig på att skapa danskoreografi.

pil ner

Lär dig från grunden

Dina lärare består av skickliga och engagerade danslärare med lång erfarenhet. Hos dem lär du dig grundteknikerna du behöver för att växa som dansare. Du kommer även att träffa människor utanför skolan som ger dig nya spännande idéer om vad dans kan innebära.

pil ner

Utveckla din stil

Du utvecklar dina färdigheter i improvisationstekniker där du hittar din personlighet som dansare. Du växer och får det självförtroende du behöver för att möta din publik.

pil ner

Möt din publik

Du får förverkliga dina idéer i dansproduktioner och kreativa samarbeten med andra elever och människor utanför skolan. Precis som i yrkeslivet.

Färdighetsprov

För att välja denna passion kommer du att behöva genomföra ett färdighetsprov. Läs mer om vad du behöver göra i länken nedan.  OBS! Färdighetsprov gör endast du som söker passionen på Estetiska programmet.

FÄRDIGHETSPROV DANS

”Jag har fått satsa på dansen på ett professionellt sätt och lärt mig många nya tekniker”

Vilma Sundman Estetiska programmet, passion Dans

Namn: Vilma Sundman

Utbildning: Estetiska programmet, passion Dans

Om lärarna: Det märks att de är engagerade i oss elever på riktigt.

Hur mycket dansar du i skolan?
Vi dansar 3 dagar i veckan, oftast 2 lektioner per dag. Jag har utvecklats jättemycket. Jag har fått satsa på dansen på ett professionellt sätt och lärt mig många nya tekniker som jag annars inte hade provat.

Vad tycker du om lärarna?
En del blir nästan som kompisar. Jag känner att jag kan prata om allt med dem. Det märks att de är engagerade i oss elever på riktigt. Dessutom hjälper de mig att utvecklas genom att fråga mig vad jag tycker är svårt och hur vi kan göra för att mötas på mitten.

Vad ser du mest fram emot när du går till skolan?
Hela stämningen! Jag hade höga förväntningar på Fryshuset och jag har inte blivit besviken. Det finns nästan en garanti på att du kommer trivas här. Vad du än vill göra får du chansen, du skapar kontakter och upplever så mycket. Du blir accepterad på så många plan för den du är och för det du vill.


”Eleverna lär sig vad man har för rättigheter och ansvar när man jobbar med konst.”

Josephine Björklund, lärare i dansgestaltning och dansteknik

Namn: Josephine Björklund

Gör: Lärare i dansgestaltning och dansteknik

Mål: Jag vill att de ska bli så skickliga som möjligt, genom att jag försöker få dem att tänja sina gränser.

Hur är det att vara danslärare på Fryshusets Gymnasium?
Meningsfullt. Det är en plats med väldigt inspirerande människor, både de som går i skolan och de som jobbar här. Vi utforskar den konstnärliga processen tillsammans. Eleverna lär sig vad man har för rättigheter och ansvar när man jobbar med konst. Kan man det så har man kommit långt.

Hur jobbar du för att eleverna ska utvecklas och nå sina mål?
Jag vill att de ska bli så skickliga som möjligt, genom att jag försöker få dem att tänja sina gränser. Man måste låta det få vara lite svårt, för genom att ta in och förstå nya saker får man nya lärdomar. Jag förväntar mig också att de kan lära sig, men det är aldrig självklart hur. Det måste vi ta reda på tillsammans.

Varför ska man gå på Fryshusets Gymnasium?
För att man genom samspelet med alla som går här, lär sig att arbeta demokratiskt. Fryshuset är en skola där elevernas röst har ett stort värde.