Natur­vetenskap

Passion Natur­vetenskap

Passion Naturvetenskap är för dig som vill lära dig mer om hur naturen och människan fungerar och siktar på att läsa vidare på högskola eller universitet. Du får alltså möjlighet att också fördjupa dina studier inom området när du väljer Naturvetenskaps­programmet.

En bred utbildning

Passionen fokuserar på naturvetenskap, matematik och teknik. Det öppnar upp många vägar i livet. Du kan läsa vidare till läkare, barnmorska, kemist, veterinär, arkeolog, marinbiolog, trädgårdsarkitekt och minst hundra andra yrken.

Kombinera teori och praktik

För att förstå naturen kan man inte bara läsa böcker. Man måste också ge sig ut i den, studera vad som händer och gå hem och göra experiment i laboratoriet. Först när teori och praktik varvas förstår du hur allt hänger ihop, och det är då naturvetenskapen blir verkligt spännande.

Fördjupa dina kunskaper

Du kommer att arbeta i projekt som spänner från evolutionen till vad som händer i kroppen vid fysisk aktivitet. Du får också möjlighet att fördjupa dig inom ett område som du är särskilt intresserad av. Väljer du grön entreprenör eller skrivare som passion har du mycket användbar kunskap med dig när du lämnar skolan.

Passion Natur­vetenskap är valbar på: